Onze tour-opties

Onze tour is een wandelroute van ongeveer 2,5u/3u doorheen verschillende historische wijken van het stadscentrum van Lissabon. Gedurende deze tocht word je ondergedompeld in de verschillende stijlen en technieken van diverse (inter)nationale street artists en graffiti writers. Maar dat niet alleen! Je leert ook bij over de politieke, economische en sociale gebeurtenissen die aanleiding geven tot de hele street art en graffiti-scène in Lissabon en Portugal. Gebaseerd op het edu-tainment principe, deze tocht is een plezier waar je ook nieuwe dingen leert verkennen. Niet alleen de kunstzinnige zijde van Lissabon, maar ook de geschiedenis van de stad en haar verschillende wijken, gebouwen en smalle straatjes.

fweb

We hebben verschillende tour-mogelijkheden (open, semi-privé, en VIP) alsook verschillende talen (Engels, Frans en Nederlands). En een deel van onze tourverdiensten wordt direct geherïnvesteerd in ons YESYOUCAN.SPRAY collectief.

groep van 15 of meer personen ?
bent, gelieve ons dan via e-mail te contacteren over onze speciale group-tour-offerte !

De route-opties:
mishmashtour alfama3 alcantaratour
MishMash-tour (EN/FR/NL) is  een creatieve ontdekking doorheen het stadscentrum van Lissabon met als startpunt het metropool-plein Luís de Camões, van waaruit je doorheen historische wijken zal wandelen.

 

 

Authentieke Alfama-tour (EN/FR/NL) begeeft zich van het multiculti-plein Martim Moniz naar één van de hoogste «miradouros» of uitzichtpunten van Lissabon, neerwaarts allerlei smalle nostalgische straatjes van Alfama om je volledig verloren te lopen in al hetgeen wat er (il)legaal is achtergelaten op de stadsmuren. Alternatieve Alcântara-tour (EN/FR/NL) ontdekt één van de meest creatieve alsook hippe buurten van Lissabon. Wat eens een grijze industriële oppervlakte was, werd omgetoverd tot een kleurrijke hotspot van creatieve bars, shops en galerijen, omgeven door allerhande kleine en grote street art-werken.

prices-dutch1.jpg

Open groep tours (enkel en alleen in het Engels)

Deze tour vindt plaats bij alle weersomstandigheden! Mocht het alsnog stormachtig wezen en je bent moedig genoeg om deze te trotseren, geef ons dan zeker één uur op voorhand een seintje)

WINTERplanning (oktober » mei)
woensdag 10:30u / zaterdag 15:00u

ZOMERplanning (juni » september)
woensdag 10:30u / zondag 10:30u

KOSTPRIJS: gebaseerd op de donatie (de gemiddelde gift variiert van 10 à 15euros per persoon; dit is geen gratis tour. Dus ook al is er geen prijs vastgelegd, neem in rekening de tijd en kennis die onze gids met je deelt).

STARTPUNT: Praça Luís Camões (nabij de groene/blauwe metrolijn Baixa-Chiado – onze gids zal een poster omhoog houden nabij/rond het standbeeld van Camões)

Eventbrite - Lisbon street art tours (open tour)

Semi-Privé tours

De semi-privé tour vindt plaats elke vrijdagochtend om 10:30u (Engels) en donderdagochtend om 10:30u (Frans). De groepen bestaan uit minstens 4p. en max. 10p. opdat je een gezellige ontdekkingstocht kan genieten in kleinere groep. Gedurende de tour heb je ook de mogelijkheid om jouw «tag» achter te laten en eindigen we met een lekker shotje ginjinha van het huis.

→ Boeking via e-mail  >  lisbonstreetarttours@gmail.com

lisbonstreetarttours-1509753913902

Private VIP (min. 2p)(book 5days in advance)

Deze tocht is voor zij die zich volledig willen verdiepen in de street art scène van Lissabon. Na een korte welkomst ontvang je een speciale street artist goodiebag, inclusief het materiaal om jouw stempel te drukken op de stadsmuren! Gedurende deze tocht kan je ook notities maken alsook enkele geïnspireerde tekeningen nalaten in jouw notitieboekje om deze later te kunnen uitdrukken met een markeerstift en spuitbus. Aan het einde van de tour, wordt je dan alsnog beloond met een lekker shotje ginjinha.

Aldus, kies jouw route (Mishmash, Alcântara, Alfama) en laat jezelf leiden door één van onze gepassioneerde en enthousiaste gidsen. Deze routes kunnen geboekt worden in jouw favoriete taal (Engels, Frans, of Nederlands) en vinden plaats op een moment dat de deelnemers verkiezen en onze gids beschikbaar is.

Deze tour bevat:

    • een interactieve wandeltocht doorheen Lissabon (afhankelijk van de uitgekozen route)
    • een inspiratie-shotje van ginjinha aan het einde van onze tour (een typisch kersen likeur)
    • goodiebag to explore the experience (Posca markers + sticker + a little notebook)

 

 

Advertisements